Traditionele Franse runderstoofpot

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2012
  • Traditionele Franse runderstoofpot

    Traditionele Franse runderstoofpot

    Traditionele Franse runderstoofpot

Een heerlijke traditionele Franse stoof met bieflappen en veel smaak. Bieflappen gaan sneller dan runderlappen of riblappen. Dat vlees wordt boterzacht en neemt veel smaak op. Bovendien is dit makkelijk te maken en vreselijk lekker en voedzaam. Lekker voor een doordeweekse koude dag. Dit recept is prima geschikt voor mensen die een slowcooker hebben.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo bieflappen of sucade
2 el olijfolie
3 grote wortels (in blokken)
2 uien (in halve ringen)
3 grote vastkokende aardappels (stukken)
3 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook (fijn)
2 el bloem
4 kopjes runderbouillon
2 kopjes droge rode wijn
1 blikje tomatenpuree (grotere)
1 el peterselie (gesnipperd)
1 t tijm
1 t rozemarijn
2 laurierblaadjes
Zout
Zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slowcooker of grote pan

Bereidingswijze

Neem een stoofpan of braadpan of de slowcooker, doe de olie er in, verwarm en doe er de blokjes rundvlees in. Bak ze aan alle kanten bruin in de olie. Voeg wortel, selderij en ui toe en wacht totdat ze glazig zijn. Voeg knoflook toe en besprenkel het met de bloem. Minuut doorkoken, maar blijf goed roeren. Voeg nu de bouillon en de rode wijn toe en de tomatenpuree. Blijf goed roeren. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en peterselie toe. Breng aan de kook. Laat nu lang genoeg pruttelen. Ongeveer 2 uur. Voeg dan de aardappelblokjes toe, eventueel meer bouillon en laat nog 25 minuten pruttelen totdat de schotel gaar is. Even proeven en op smaak brengen met zout en peper. Nu maar lekker smullen!

Serveertip

Lekker met een goed glas stevige rode wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten