1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Sinaasappelijs

Sinaasappelijs

Door: riawes

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2012

Ingrediënten 4 personen


3 Sinaasappels.
1 dl water.
100 gr suiker.
Sap van een halve citroen.
1,5 dl slagroom.
0,5 dl sinaasappel likeur bv Gran Marnier.
Geklopte slagroom.


Sinaasappelijs
Sinaasappelijs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de schil van een sinaasappel.
Snij de 2 andere door en pers ze uit tot dat je minimaal 1 dl sap hebt.
Haal de rest van het vruchtvlees uit de schil met een lepel,maar zorg dat de schil heel blijft.
Dit wordt dan het schaaltje waar het ijs in gaat.

Bereidingswijze

Doe het water en de suiker in de pan en laat het bijna koken.
Haal dan de pan van het vuur en roer de likeur en het sinaasappelsap en de helft van de geraspte schil de 1.5 dl room en het citroensap erdoor.Vul de uitgeholde schil helften met het mengsel en leg ze minimaal 3 uur in de vriezer om op te stijven.

Serveertip

Haal de sinaasappels ongeveer een kwartier voor het opdienen uit de vriezer en serveer met een toef slagroom en wat sinaasappelrasp.
Lekker met een glaasje Pedro Ximenez.

Bron

AD



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top