Citroencrème met meringue
- Frans, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-12-2012
Makkelijk en erg lekker !
Voorbereiding
10 min + 20 min in de koelkast
*prak de koekjes fijn met een vork en meng onder de boter
*verdeel de koekjesmassa over een 6 - tal ovenschaaltjes en laat 20 min opstijven in de koelkast
Bereidingswijze
*rasp de schil van 1/2 citroen
*breng water aan de kook en laat 1 min meekoken
*afgieten en onder de koude kraan spoelen
*pers de hele citroen uit
*verwarm de grill van de oven voor
*breng 5 dl melk aan de kook en klop intussen het zakje vanillepudding samen met de vanillesuiker los in 1 dl melk en voeg al roerend toe aan de kokende melk tot het een gebonden papje is
*meng het citroensap en de citroenzeste eronder
*verdeel over de ovenschaaltjes
*mix de eiwitten samen met de bloemsuiker stijf
*verdeel de opgeklopte eiwitten over de potjes enz et enkele min onder de grill
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties