Tataar gamba, komkommer met zoetzure kerrie, gevulde tomaat

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2012

Tataar van Gamba`s, komkommer spaghettie met zoetzure kerrie, gevulde tomaatjes met hollandse garnalen

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
10 grote garnalen (Liefs grote Gamba′s)
1 komkommer gewassen
250 gram hollandse garnalen
Klein beetje Pernot (anijsdrank) mag evt. ook wat anders zijn

1 stengel bosui
100 gram mayonaise
sap van een halve citroen
zout naar smaak

10 kleine ovale tomaatjes

Zoetzuur:
300 gram water
300 gram azijn
½ eetlepel kerrie
300 suiker

voor het opmaken van het gerecht evt.takje groen en een beetje kaviaar
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
evt een ring voor het opmaken van het gerecht.

Bereidingswijze

Pel de grote gamba`s en verwijder evt. het darmkanaal.
Bak de garnalen tot ze rosé zijn en blus ze af met Pernot en voeg iets zout toe.
Laat nu de Gamba`s afkoelen en snij ze daarna fijn tot tataar.
Weeg water suiker, azijn en kerriepoeder af. Voeg dit bij elkaar en breng dit aan de kook tot de suiker gesmolten is. Zet dit in de koeling . (kerrie zoet zuur)
Snij de hoedjes van de tomaatjes verwijder de binnenkant. Zet deze op een plateau en gaar ze in de oven 5 minuten op ±160º graden. Laat ze daarna afkoelen.
Snij de Hollandse garnalen ook tot tataar.
Maak sausje van mayonaise, sap van een halve citroen en het in fijn gesneden bosuitje. Klein scheutje van kerrie zoet zuur. Naar smaak zout toevoegen.
Meng een deel van de saus door de Hollandse garnalen en vul daarna de tomaatjes ermee.
Vervolgens meng je de overgebleven mayo saus met de gamba`s.
Snij een komkommer in de lengte tot dunne spaghetti slierten. Doe deze in de kom met kerrie zoetzuur.
Neem een ronde ring leg deze op het bord en vul deze met een dunne laag gamba`s + saus. Druk dit een beetje plat en haal de ring weg. Leg in het midden het gevulde tomaatje. De komkommerslierten draai je als spaghetti rolletjes en drapeer je op de gamba salade. Voor de kleur nog een klein takje groen en evt. een theelepeltje kaviaar.

Bron

kookles

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten