Winterse stamppot

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2012

Zuurkoolstamppot op een andere manier.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram aardappels
250 gram pompoen
1 grote ui
1 eetlepel olijfolie extra vierge
200 gram zuurkool
1 theelepel geelwortelpoeder(kurkuma)
1 stukje gemberwortel
200 gram mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snij ze in kleine stukken.Kook de aardappels in 15a20 min.gaar.
Maak ondertussen de pompoen schoon en snij hem in dunne schijven.Pel de ui en snij in ringen.Verhit de olie in een pan.Fruit hierin de ui licht aan.Voeg dan de pompoen,zuurkool en kurkuma toe.Rasp de gember en doe het bij de groenten.
Kook de groenten met een deksel op de pan en ca.15 min.gaar.
Smoor ondertussen het gehakt rul en gaar.Giet de aardappels af en stamp ze tot puree.Vet een ovenschaal in met olie.Schep de helft van de puree in een ovenschaal en strijk het glad.Schep het groentemengsel erop,dan het gehakt en eindig met een laag puree.Zet de schaal afgedekt in de oven en laat de schotel in ca.20 min.door en door warm worden.

Bron

internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten