Groentetaart

  • Italiaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
* 2 stukken broccolie
* 2 courgettes
* verse spinazie
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* scheutje olijfolie
* handje basilicumblaadjes
* 150 gr ricotta
* 150 gr mascarpone
* 75 gr parmezaanse kaas
* 8 eieren
* zout en peper
* eventueel andere groenten zorg dat ze niet teveel vocht bevatten
* eventueel spekblokjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng wat water aan de kook en blacheer hierin de broccoliroosjes (niet gaar laten worden!)
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de courgette in plakjes van een halve cm en bak deze samen met de ui. Voeg de basilicumblaadjes toe.
Doe alles in een schaal en roerbak de spinazie. Laat het vocht van de spinazie zoveel mogelijk verdampen, druk de spinazie in elk geval nog even goed uit in een zeef.Doe de spinazie ook in de schaal.

Bereidingswijze

Klop in een kom de eieren, ricotta, mascarpone en parmezaanse kaasdoor elkaar. Doe hier voorzichtig de groenten bij.
Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Zet dit in het midden van de oven en laat het ongeveer 45 min bakken, laat het een beetje afkoelen en zet de taart daarna tenminste 1 uur in de koelkast.
Snijd de zijkanten los en stort de taart op een schotel.

Bron

kookles

Serveertip

Je kan dit zowel koud als warm eten. Warm eventueel even op in magnetron

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten