Groentetaart
- Italiaans,
- 60-120 min.
- Geplaatst op 04-12-2012
Ingrediënten 10 personen
* 2 stukken broccolie* 2 courgettes
* verse spinazie
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* scheutje olijfolie
* handje basilicumblaadjes
* 150 gr ricotta
* 150 gr mascarpone
* 75 gr parmezaanse kaas
* 8 eieren
* zout en peper
* eventueel andere groenten zorg dat ze niet teveel vocht bevatten
* eventueel spekblokjes
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng wat water aan de kook en blacheer hierin de broccoliroosjes (niet gaar laten worden!)
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de courgette in plakjes van een halve cm en bak deze samen met de ui. Voeg de basilicumblaadjes toe.
Doe alles in een schaal en roerbak de spinazie. Laat het vocht van de spinazie zoveel mogelijk verdampen, druk de spinazie in elk geval nog even goed uit in een zeef.Doe de spinazie ook in de schaal.
Bereidingswijze
Klop in een kom de eieren, ricotta, mascarpone en parmezaanse kaasdoor elkaar. Doe hier voorzichtig de groenten bij.
Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Zet dit in het midden van de oven en laat het ongeveer 45 min bakken, laat het een beetje afkoelen en zet de taart daarna tenminste 1 uur in de koelkast.
Snijd de zijkanten los en stort de taart op een schotel.
Bron
kookles
Serveertip
Je kan dit zowel koud als warm eten. Warm eventueel even op in magnetron
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties