"Spruiten - Taart "
- Nederlands,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-12-2012
Een verrassende combinatie vooral ook voor NIET-spruitjes liefhebbers !!
Ingrediënten 4 personen
1 kg spruitjes3 uien, klein gesneden
2-3 teentjes knoflook, fijn gehakt
diepvries bladerdeeg (ontdooid)
2 zakjes geraspte belegen (boeren-) kaas
150 ml kookroom (bv van bleuband finesse)
nootmuskaat, peper&zout
2 el pijnboompitten
eventueel ;
125 g gerookte spekjes
1-2 tl sambal
Benodigdheden
springvorm, ovenVoorbereiding
springvorm invetten.
Spruitjes schoonmaken.
Kook spruitjes ca 10 min. beetgaar.
Bereidingswijze
Fruit ui licht aaan, voeg na 3 min. knoflook/sambal toe en bak rustig mee.Bak in anders pan spekjes uit. voeg toe aan ui.
Bekleed springvorm met bladerdeeg, druk naden goed aan en prik met een vork overal gaatjes.
Bestrooi bodem met 1 zakje geraspte kaas en schep gebakken ui mengsel en uitgelekte spruitjes er over.
Klop eieren + room + nootmuskaat + peper&zout en 2e zakje kaas. Giet over de groenten. Strooi pijnboompitten er over.
45-60 min. in een voorverwarmde oven op 200C.
Afhankelijk van de oven wellicht iets eerder klaar of wat later.
Als bovenkant te donker dreigt te worden, leg aluminiumfolie over het gerecht.
Bron
van Elly, uit (prov.) Zeeland
Serveertip
Dit oven gerecht is een volledige maaltijd,eventueel met wat rauwkost.
Eet smakelijk!! mmmmmmmm!!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties