Chocoladecupcake met nootjes en roomijs

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram pure chocolade, in stukjes
100 gram boter, in blokjes
2 eieren
50 gram witte basterdsuiker
50 gram bloem
25 gram walnoten, fijngehakt
1/2 liter roomijs
kaneelpoeder
enkele walnoten, ter garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de chocolade en de boter au bain marie en laat afkoelen tot lauw.
Klop de eieren met de suiker romig.
Spatel de bloem en gehakte walnoten erdoor.
Giet de gesmolten chocolade erbij en meng goed.
Giet het beslag in de holten van een ingevet en bestoven met bloem of met papieren cakevormpjes gevuld muffinvorm, zodat deze voor 3/4 gevuld zijn.
Bak de cakejes 20-25 minuten in het midden van de oven.
Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Serveer ze met een bolletjes ijs erop, bestuif deze met kaneelpoeder en serveer met de hele walnoten.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten