Verse worst met stoofschotel van groene kool en kervel

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-12-2012
  • Verse worst met stoofschotel van groene kool en kervel

    Verse worst met stoofschotel van groene kool en kervel

    Verse worst met stoofschotel van groene kool en kervel

Een lentekleur in een winters gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g verse worst
1 middelgrote groene kool
8 middelgrote aardappelen
100 g selderijstengel
1 winterpeen
1 flinke bos verse kervel
3 rode uien
100 ml runderbouillon
50 ml witte wijn
boter
zout & peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 cocottes

Voorbereiding

Snij de kool, de ui, de winterpeen en de kervel ragfijn. Was de aardappelen (niet schillen).

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil in zout water gaar. Bak de worst in een cocotte gaar in wat boter. Laat de uien licht fruiten in een aparte cocotte met flink wat boter. Voeg vrijwel meteen de winterpeen en de selderij toe. Wanneer het geheel glazig wordt voegt u de kervel toe. Blus meteen af met witte wijn en bouillon en laat zachtjes stoven tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een klein scheutje ketchup. Zeef de groenten, vang het kookvocht op. Haal de worst uit de pan en voeg het kookvocht van de groenten aan de bakboter toe. Laat snel indampen op hoog vuur om een smakelijke jus te maken over de aardappelen. Klaar!

Bron

http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=300#recept3

Serveertip

Wijntip:
Een Rioja kan prima. Een "Sangre de Toro" van Torres ook. Wie witte wijn prefereert - een ijskoude, kurkdroge doet het het best.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten