Stew
- Engels, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
2 kg aardappelen1,5 kg winterpeen
400 gr uien
500 gr varkensvlees
Flinke scheut tomatenketchup 2,5 eetlepels
Worcestershiresaus
klein blikje doperwten
Flinke scheut vloeibare bakboter
Zout/peper
2 vleesbouiilonblokjes
Benodigdheden
panVoorbereiding
aardappele, groente en uien snijden
vlees in blokken of reepjes
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met peper en zout. Neem een hoge pan en bak het vlees rondon aan. Voeg de uien toe en laat deze meebakken.
Als het vlees mooi bruin is, voeg de aardappelen en de wortelen toe en zoveel water dat het geheel bijna onder water staat, en voeg de bouiilonblokjes toe. Nu het geheel in 20 minuten gaar laten worden. Als de wortelen en de aardappelen gaar zijn pan van het vuur halen en een flinke scheut Worcesteshiresaus toevoegen. de tomaten ketchup en de doperwten erdoor roeren. even goed doorwarmen.
Bron
gekregen