1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippenragout met paddenstoelen &; bosuitjes

Kippenragout met paddenstoelen &; bosuitjes

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2012

Ingrediënten 8 personen


1 kg. kipfilet, of een soepkip,
foelie,
3 kippenbouillon blokken,
1 liter bouillon,
150 gr. (room)boter,
100 gr. bloem,
400 gr. paddenstoelen,
1 bosje bosuitjes (lente ui),
1 pakje kookroom,
2 eierdooiers,
1 dl. droge witte wijn,
peper & zout.


Kippenragout met paddenstoelen & bosuitjes

Het eindresultaat

Het eindresultaat
Kippenragout met paddenstoelen &; bosuitjes

De ingrediënten.

De ingrediënten.
Kippenragout met paddenstoelen &; bosuitjes

De bouillon.

De bouillon.
Kippenragout met paddenstoelen &; bosuitjes

Eventjes de paddenstoelen bakken.

Eventjes de paddenstoelen bakken.
Kippenragout met paddenstoelen &; bosuitjes

De ragout is klaar.

De ragout is klaar.
Kippenragout met paddenstoelen &; bosuitjes

Smakelijk eten.

Smakelijk eten.

Dit is zo`n gerecht, dat als je het eenmaal een keer zelf hebt gemaakt, je nooit meer een blikje zult gebruiken.
Het is heerlijk als hoofdgerecht met rijst,pasta of frietjes, maar zeker ook als voorgerecht in een pasteitje. Het is aan te raden om een grote portie te maken want wat je over hebt is gemakkelijk in te vriezen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak bouillon van de kippenbouillontabletten, de foelie en gekookt water en kook de hierin de kip ongeveer 20 tot 30 minuten op een klein pitje.
- Haal de kip uit de pan en laat die afkoelen, snij de kip daarna in kleine stukjes.
- Maak de paddenstoelen schoon, snij ze grof en bak ze 5 tot 10 minuutjes.

Bereiding:
- Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
- Roer dit goed door elkaar en voeg hierbij onder goed roeren de bouillon toe.
- Breng de saus op smaak met peper & zout en voeg de wijn toe.
- Klop de eierdooiers los in de room en voeg dit onder goed roeren aan de saus toe.
- Voeg het kippenvlees en de gebakken paddenstoelen toe.
- Voeg op het laatste moment de bosuitjes toe.

Tags, , , , ,

Serveertip

Als hoofdgerecht is het lekker met rijst, pasta of met frietjes.
Als voorgerecht is het lekker in een pasteitje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top