Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel
- 60-120 min.
- Geplaatst op 03-12-2012
Ingrediënten 4 personen
1 varkensfiletrollade200 g gemalen amandelen (poeder)
2 tn. knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje peterselie
1 citroen
peper & zout
Benodigdheden
CocotteVoorbereiding
Verwarm uw oven voor op 225 C°.
Bereidingswijze
Kruid de rollade. Pel de knoflooktenen en snij ze doormidden. Maak heel kleine, diepe insneden in de rollade en steek hier de halve knoflooktenen in. Leg deze in een ovenvaste, gietijzeren cocotte. Was en borstel de citroen zorgvuldig.
Benodigdheden voor
4 personen:
1 varkensfiletrollade
200 gr. gemalen amandelen (poeder)
2 tn. knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje peterselie
1 citroen
peper & zout
Cocotte
Haal met een citroentrekker de schil er in zo lang mogelijke draden vanaf. Ontpit het vruchtvlees en snij het in grove dobbelstenen. Doe dit vruchtvlees in de cocotte, samen met de citroenschil, de rozemarijn en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Sluit de cocotte af en zet haar in de oven. Braad de rollade 1 uur. Voeg nu de gemalen amandelen toe, sluit de cocotte weer en braad nog eens een half uur.
Haal de rollade uit de pan. Zeef de jus. Snij de rollade in plakken, leg deze op de borden en giet er wat van de citroensaus over. Klaar!
Bron
http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=341#recept1
Serveertip
Als garnituur kunt u het beste in de Franse stijl blijven: Probeer eens een salade van cherrytomaten met verse koriander en balsamico, en, in plaats van de eeuwige aardappel, een warme, hartige griesmeel met rozijnen (ja, u hoort het goed! ). Zalig! WijntipAls wijn raden wij u aan: een rode Anjou, een rode Bourgueil of een rode Côtes de Provence. Maak anders een keuze uit
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties