Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2012
  • Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel

    Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel

    Rollade van varkensfilet met citroensaus, hartige griesmeel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 varkensfiletrollade
200 g gemalen amandelen (poeder)
2 tn. knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje peterselie
1 citroen
peper & zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cocotte

Voorbereiding

Verwarm uw oven voor op 225 C°.

Bereidingswijze

Kruid de rollade. Pel de knoflooktenen en snij ze doormidden. Maak heel kleine, diepe insneden in de rollade en steek hier de halve knoflooktenen in. Leg deze in een ovenvaste, gietijzeren cocotte. Was en borstel de citroen zorgvuldig.

Benodigdheden voor
4 personen:
1 varkensfiletrollade
200 gr. gemalen amandelen (poeder)
2 tn. knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje peterselie
1 citroen
peper & zout

Cocotte
Haal met een citroentrekker de schil er in zo lang mogelijke draden vanaf. Ontpit het vruchtvlees en snij het in grove dobbelstenen. Doe dit vruchtvlees in de cocotte, samen met de citroenschil, de rozemarijn en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Sluit de cocotte af en zet haar in de oven. Braad de rollade 1 uur. Voeg nu de gemalen amandelen toe, sluit de cocotte weer en braad nog eens een half uur.
Haal de rollade uit de pan. Zeef de jus. Snij de rollade in plakken, leg deze op de borden en giet er wat van de citroensaus over. Klaar!

Bron

http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=products&product_id=341#recept1

Serveertip

Als garnituur kunt u het beste in de Franse stijl blijven: Probeer eens een salade van cherrytomaten met verse koriander en balsamico, en, in plaats van de eeuwige aardappel, een warme, hartige griesmeel met rozijnen (ja, u hoort het goed! ). Zalig! WijntipAls wijn raden wij u aan: een rode Anjou, een rode Bourgueil of een rode Côtes de Provence. Maak anders een keuze uit

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten