Cappuccinopavlova

  • Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Cappuccinopavlova

    Cappuccinopavlova

    Cappuccinopavlova

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gr suiker
4 theelepels instantespessopoeder (Geen instant koffiekorrels)
4 eiwitten
snufje zout
2 theelepels maïzena
1 theelepel witte wijzazijn
300 ml volle room
1 theelepel cacao can goede kwaliteit
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
mixer

Voorbereiding

verhit de oven tot 180º.
Bekleed een bakplaat met vetvrijpapier en teken hierop een bakvorm van ± 23 cm doorsnee

Bereidingswijze

Meng in een kleine kom de suiker met het expressopoeder en zet het mengsel even opzij.

Klop in een schone vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout tot ze in zachte pieken blijven staan. Blijf kloppen en voed geleidelijk het suiker koffiemengsel toe.

Spatel wanneer het suikermensel is opgenomen en je een stevig glanzend schuim hebt, met een vetvrije metalen lepel de maïzena en de azijn erdoor.

Schap grote lepels in de circel die op het vetvrije papier hebt getekend. Strijk het schuim een beetje glad

Schuif de bakplaat in de oven en zet de thermostaat nu op 150ºC . Laat de pavlova 1 uur in de oven staan. De buitenkant moet nét krokant zijn. Draai dan de oven uit en laat de panlova in de oven afkoelen.

Til de panlova als hij is afgekoeld voorzichtig uit de oven en draai deze op de kop om en trek vervolgens het papier er voorzichtig af.

Klop de room op tot hij dik en luchtig, maar nog wel zacht, en smeer hem voorzichtig uit over de bovenkant (die eerst de onderkant was) . Druk met een theelepel de cacao door een zeef om de pavlova te versieren.

Bron

Nigella Lawson

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jkg88 avatar
jkg88

Doorsturen

Home Recepten