1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pittige Spitskool gehaktrolletjes

Pittige Spitskool gehaktrolletjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2012

Ingrediënten 4 personen


1 spitskool
500 gr gehakt
2 tomaten
1 gele paprika
1 ei
2 kippenbouillon blokjes
1 tl cayennepeper
Zout
½ tl kerriepoeder
½ tl knoflookpoeder


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Pittige Spitskool gehaktrolletjes
Pittige Spitskool gehaktrolletjes
Pittige Spitskool gehaktrolletjes
Pittige Spitskool gehaktrolletjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de onderkant van de Spitskool en haal de grote bladeren los en snij voorzichtig uit ieder blad de nerf .Zet een ruime pan met water op doe daarin de 2 bouillonblokjes . Snij ondertussen de paprika en de tomaat in heel kleine stukjes (haal de pitjes uit de tomaat) .
Verwarm de oven op 200 graden.

Bereidingswijze

Meng in een kom Het gehakt de ei ,paprika,tomaat en de specerijen tot een massa .Als het water kook blancheer dan even de spitskool bladeren 3 min .Giet dan het water eraf en leg voorzichtig de bladeren een voor een op het werkblad en maak van het gehakt een rolletje ,leg het gehakt op de spitskool (kleine blaadjes samenvoegen tot 1 ) en rol dit voorzichtig op .Vet even de ovenschaal in met een beetje olijfolie .Maak er 12 voor 4 personen .leg dit in een ovenschaal en zet dit +/- 15 a 20 min in de oven laat het gehakt niet te droog worden .

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top