Churros met chocosaus
- Spaans, Banket
- 20-30 min.
Leuk Spaans recept. Leuke variatie op alle zoetigheden tijdens het 5 decemberavondje of met oud en nieuw.
Ingrediënten 4 recipe.people
Churros100 ml melk
100 ml water
100 g boter
zout
100 g bloem
4 eieren
100 g suiker
1 el kaneelpoeder
Chocoladesaus
1 vanillestokje
150 g melk
350 g room
100 g suiker
5 eidooiers
200 g pure chocolade
Benodigdheden
olie om te friturenspuitzak
gekarteld spuitmondje
Bereidingswijze
Churros
Breng de melk, het water, boter en zout in een pan aan de kook. Spatel de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor. Schep het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Verwarm de olie voor op 180 ºC. Meng de suiker met kaneelpoeder.
Spuit slierten beslag in de frituur en bak ze om en om goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de kaneelsuiker. Serveer met chocoladesaus.
Chocoladesaus
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng de melk, room, de helft van de suiker en de vanille aan de kook. Meng de rest van de suiker met de eidooiers. Schenk de kokende room op de eidooiers en roer goed door.
Schenk de compositie terug in de pan en gaar de saus, al roerend, zonder hem te laten koken. Hak de chocolade en meng de chocolade door de saus. Giet de warme saus op de gehakte chocolade en roer tot een gladde saus.
Bron
www.24kitchen.nl