Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Engels,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-12-2012
  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

  • Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

    Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar!
Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen.
Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %)
Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 300 ml slagroom
  • 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt)
  • Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!
  • 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml
  • 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, kom, diepvriesbakje, dat is alles! (dit recept is goed voor 1 liter ijs)

Voorbereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Zet de mixer erop en laat draaien tot het zachte pieken vormt. (± 10.13 minuten)
  • Nu heb je (als je lang genoeg de mixer hebt laten draaien) een verrukkelijk, `cafè-latte-gekleurd`, heel luchtig mengsel.

Bereidingswijze

  • Giet het mengsel in een diepvriesbak en vries voor 6 uur (je hoeft tussendoor niet te roeren)!
    Of maak het een avond van te voren.
  • Na 6 uur is het stevig maar nog niet hard. Na een nacht in de koelkast is het hard dus moet je het even in de koelkast zetten om wat zachter te laten worden.
  • Dit is het, makkelijk of niet? En de smaak? Echt super, super lekker!

Bron

Nigella Lawson

Serveertip

  • Zie de foto`s, serveer het met of zonder garnering.
  • Gecondenseerde melk is te koop bij supermarkt merk; `Friesche vlag`

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

MvanderVis avatar
MvanderVis 12-04-2016

dit is een super recept heb misschien nog een handige tip heb de ingrediente in een slagroomspuit met gaspatronen gedaan dan word het heerlijk luchtig en ben je nog sneller klaar gr marianne

moniquek1 avatar
moniquek1 02-02-2016

ik neem je recept mee zag het toevallig bij de reactie,s staan zo te zien weer een toppertje,groetjes monique

marie-france avatar
marie-france 02-02-2016

Hallo Louise, gezien alle reacties moet ik dit recept wel meenemen!

Jolinex avatar
Jolinex 02-02-2016

Onwijs lekker! alle ingrediënten kunnen vinden, het ijs was alleen na 6 uur nog te zacht. Vanavond weer een poging tot proeverij!

Trennie avatar
Trennie 06-12-2014

Hoi Alidada, Ik lees dat je je afvraagt waarom gecondenseerde melk bij de aziatische producten staat? Dat is heel eenvoudig: het is een aziatisch product. Ik kan me voostellen dat je verward wordt door de nederlandse fabrikant en evt door het etiket van het nederlands uitziende melkmeisje. In Azie is het, vanwege de hete temperaturen, erg moeilijk om melk lang houdbaar et houden. Door het enorm te zoeten met suiker en in te blikken, is deze jaren lang houdbaar. Het wordt in allerlei toepassingen gebruikt, maar het meest bekend is daar in de koffie. In Nederland kennen wij van oorsprong de gecondenseerde melk niet. Dit komt omdat wij altijd gebruik hebben kunnen maken van verse melk en dit is voor ons ook altijd goed houdbaar geweest. Groetjes, Tyssie

GerbilMiranda avatar
GerbilMiranda 31-12-2013

Echt heerlijk! Twee dagen van te voren gemaakt en tweede kerstdag van gesmuld, zacht van structuur en heel smakelijk :-) Ga ik zeker vaker maken, bedankt voor het recept!

alidada avatar
alidada 28-10-2013

Aan Thijsje62. Bedankt voor je reactie maar als je het de 1e keer al clotted cream hebt gebruikt dan is het geen wonder dat het ging schiften, Clotted cream is al heel stijf en dat hoeft (mag) niet eens geklopt te worden alleen wat "losser" roeren. Ik had duidelijk in het recept gezet dat het hier om houdbare slagroom ging met een vetpercentage van 35%. (houdbare slagroom duurt altijd langer om te kloppen, vandaar de 10 minuten). Clotted cream heeft een minimum vetpercentage van 55 %! Clotted cream wordt zo uit het potje gebruikt op bvb scones en ik kan mij de GESCHIFTE pot al voorstellen die jij toen zag. ;-) Enfin, alles is voor jou de 2e keer toch goed afgelopen en fijn dat toen de smaak al heerlijk was. Groetjes, Louise

thijsje62 avatar
thijsje62 26-10-2013

en nog een tip van mij: bij de Jumbo vind je de gecondenseerde melk in het koffiemelk-schap

thijsje62 avatar
thijsje62 26-10-2013

nog even over mijn berichtje want ik zie nu dat het bij nog iemand zo geschift was, ik heb dus de echte clotted cream gebruikt, dus geen slagroom. Deze clotted cream krijg je bij de Jumbo, ligt in de koeling bij het gebak.

thijsje62 avatar
thijsje62 26-10-2013

ik heb het nu net gemaakt, echter de eerste poging al direct mislukt. ik liet het braaf lang draaien in mijn kitchenaid mixer. tussendoor nog even gekeken, zag er goed uit, maar omdat in het recept stond dat het minstens 10 minuten moest gemixt worden, liet ik het nog even doordraaien, echter toen ik na een minuutje weer keek, was het ontzettend geschift, zag er zeer onsmakelijk uit en heb het maar weggegooid, gelukkig had ik nog genoeg in huis om een tweede poging te wagen en nu maar even laten draaien tot het een mooie structuur had en toen direct de mixer uitgezet. stiekem al geproefd, is heerlijk, nu nog laten bevriezen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten