1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Door: alidada

  • Engels,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-12-2012

Ingrediënten


  • 300 ml slagroom
  • 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt)
  • Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!
  • 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml
  • 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)


Verder heb je nodig


Mixer, kom, diepvriesbakje, dat is alles! (dit recept is goed voor 1 liter ijs)

Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Ingredinten

Ingredinten
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

In diepvriesbak gieten

In diepvriesbak gieten
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Bestrooi bvb met cacaopoeder

Bestrooi bvb met cacaopoeder
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Of zo of bedenk zelf wat!

Of zo of bedenk zelf wat!
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Half bevroren

Half bevroren
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Super gemakkelijk koffie ijs

Super gemakkelijk koffie ijs
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Mixen tot het zachte pieken vormt.

Mixen tot het zachte pieken vormt.
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Grand dessert met o.a.mijn koffieijs (Foto van Petra)

Grand dessert met o.a.mijn koffieijs (Foto van Petra)
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson
Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar!
Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen.
Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %)
Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Zet de mixer erop en laat draaien tot het zachte pieken vormt. (± 10.13 minuten)
  • Nu heb je (als je lang genoeg de mixer hebt laten draaien) een verrukkelijk, `cafè-latte-gekleurd`, heel luchtig mengsel.

Bereidingswijze

  • Giet het mengsel in een diepvriesbak en vries voor 6 uur (je hoeft tussendoor niet te roeren)!
    Of maak het een avond van te voren.
  • Na 6 uur is het stevig maar nog niet hard. Na een nacht in de koelkast is het hard dus moet je het even in de koelkast zetten om wat zachter te laten worden.
  • Dit is het, makkelijk of niet? En de smaak? Echt super, super lekker!

Serveertip

  • Zie de foto`s, serveer het met of zonder garnering.
  • Gecondenseerde melk is te koop bij supermarkt merk; `Friesche vlag`

Bron

Nigella Lawson



Deel dit recept

Reacties (78)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top