Eendenborst uit de wok met noedels en paksoi

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Eendenborst uit de wok met noedels en paksoi

    Eendenborst uit de wok met noedels en paksoi

    Eendenborst uit de wok met noedels en paksoi

Lang gedacht over een bijzonder gerecht. Dit is het geworden. Pure smaken. We hebben het net gegeten en mijn geliefde vond het 3 *.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
450 gr. eendenborst,1 el vijkruiden spices, zeezout, 1 paksoi, 2 lenteui, 150 gr woknoedels,halve sereh stengel,1 el oestersaus, 1 el sojasaus, 2 dl kokosmelk, 2 cm santen, 1 el mirin (zoete rijstwijn), halve tl sambal,2 takjes verse koriander.Zeezout voor het vlees.1 el sesamolie., 2 el wokolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vel van de eendenborst afsnijden. Het vel in reepjes snijden. De eendenborst ook in reepjes snijden en bestrooien met vijfkruiden en zeezout en beetje sesamolie. Half uurtje laten marineren. De paksoi en lenteui in stukjes snijden. De woknoedels volgens recept op pak bereiden.Saus maken van de oester- en sojasaus met santen, kokosmelk, sambal en sereh.5 minuten laten trekken.

Bereidingswijze

De wok met wokolie verhitten, de paksoi en lenteui roerbakken en vissaus toevoegen. Dan de noedels erbij doen en nog even roerbakken. Het vel van de eendenborst en in pan met deksel krokant bakken. De eendenborst in marinade in pan apart in 4 minuten op hoog vuur bakken.

Serveertip

Alle ingredienten mooi verdelen op bord. Bestrooien met verse koriander.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

foekje1 avatar
foekje1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten