Eendenborst uit de wok met noedels en paksoi
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lang gedacht over een bijzonder gerecht. Dit is het geworden. Pure smaken. We hebben het net gegeten en mijn geliefde vond het 3 *.
Ingrediënten 3 personen
450 gr. eendenborst,1 el vijkruiden spices, zeezout, 1 paksoi, 2 lenteui, 150 gr woknoedels,halve sereh stengel,1 el oestersaus, 1 el sojasaus, 2 dl kokosmelk, 2 cm santen, 1 el mirin (zoete rijstwijn), halve tl sambal,2 takjes verse koriander.Zeezout voor het vlees.1 el sesamolie., 2 el wokolie.Voorbereiding
Het vel van de eendenborst afsnijden. Het vel in reepjes snijden. De eendenborst ook in reepjes snijden en bestrooien met vijfkruiden en zeezout en beetje sesamolie. Half uurtje laten marineren. De paksoi en lenteui in stukjes snijden. De woknoedels volgens recept op pak bereiden.Saus maken van de oester- en sojasaus met santen, kokosmelk, sambal en sereh.5 minuten laten trekken.
Bereidingswijze
De wok met wokolie verhitten, de paksoi en lenteui roerbakken en vissaus toevoegen. Dan de noedels erbij doen en nog even roerbakken. Het vel van de eendenborst en in pan met deksel krokant bakken. De eendenborst in marinade in pan apart in 4 minuten op hoog vuur bakken.
Serveertip
Alle ingredienten mooi verdelen op bord. Bestrooien met verse koriander.