Pompoensoep
- Amerikaans, Soep
- 30-60 min.
Ingrediënten 8 personen
Kalfsschenkelaardappelen 300 gr.(in stukjes)
pompoen (in blokjes)
salie (2 tl)
foelie (2 tl)
rozemarijn (2 tl)
zout en peper
Benodigdheden
Grote soeppanVoorbereiding
De kalpfsschenkel koudspoelen en opzetten met koud water
Als de schenkel gaar is de merg eruit drukken
De aardappels schillen en in stukjes snijden
De pompoen snijden en de pitten bewaren en laten drogen
(zonde om weg te gooien)
Bereidingswijze
Alle ingredienten bij elkaar doen in de pan
voeg 2 tl salie
2 tl foelie
2 tl rozemarijn toe
laat de soep koken totdat alles uit elkaar valt.
pureer de soep met een staafmixer
Bron
een vriend
Serveertip
lekker met crostini′s