Taartje van gerookte zalm, ei, aardappel en creme fraiche

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2012
  • Taartje van gerookte zalm, ei, aardappel en creme fraiche

    Taartje van gerookte zalm, ei, aardappel en creme fraiche

    Taartje van gerookte zalm, ei, aardappel en creme fraiche

Dit heerlijke feestelijke voorgerecht kunt u 1 dag van te voren maken zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eieren
2 eetlepels bieslook
2 fijngesnipperde sjalotjes
1 eetlepel gesneden peterselie
200 gr. gerookte zalm
250 ml crème fraiche
500 gr aardappelrasp
100 gram kaviaar
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 kookringen 5 cm
ei snijder
magnetron

Voorbereiding

schil en rasp de aardappel
kook 3 eieren hard (7 minuten) en pel ze
snijd de zalm in kleine stukjes
snipper de uitjes

Bereidingswijze

doe de aardappelrasp in een schaal en roer er de peterselie - 1 uitje - 1 eetlepel peterselie en 2 rauwe eieren door
zet de schaal 6 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Als het nog niet gaar is nog een paar minuten.
als het gaar is nog even door roeren en op smaak brengen met peper en zout.

De gekookte eieren twee keer door de eier snijder halen zodat het blokjes worden
voeg er 1 eetlepel bieslook en 1 sjalotje aan toe

Zet de vormpjes op een bord
Schep een eetlepel aardappel mengsel in de vormpjes en stamp aan
Verdeel het eier mengsel en stamp aan.
Verdeel de gerookte zalm en stamp aan.
Verdeel de crème fraiche
Als toplaag 1 cm kaviaar

Serveertip

leg als garnering een klein beetje veldsla met een doormidden gesneden snoep tomaatje een takje paterselie
met een druppeltje honingmosterd

Variatie:
inplaats van de zalm en kaviaar op de top
beenham en dan bieslook op de top

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten