Cheesecake met witte chocolade en honing

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2012
  • Cheesecake met witte chocolade en honing

    Cheesecake met witte chocolade en honing

    Cheesecake met witte chocolade en honing

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Koeltijd 8 uur

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
85 ml gesmolten boter, plus extra om de springvorm in te vetten.
200 gr gemberkoekjes, tot fijne kruimels gemalen in een keukemachine
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
Voor de vulling:
5 bakjes roomkaas van elk 185 gr (bv van Philadelphia)
250 gr lichtbruine basterdsuiker
3 eetlepels bloem
1 theelepel vanille extract
3 grote scharreleieren
1 eidooier van een scharrelei
284 ml zure room
300 gr witte chocolade, gesmolten
3 Crunchies (nougat-honingrepen), zonder chocolade en in stukjes gehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170°C/gasstand 3.
Bekleed de bodem van een springvorm van 23 cm met vetvrij papier.
Maak de biscuitbodem. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en de suiker.
Druk het mengsel op de bodem van de springvorm en bak het 10 minuten. Laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.

Zet de oven hoger op 200°C/gasstand 6.
Neem een keukenmachine en klop daarin op een lage snelheid de roomkaas `romige`en voeg dan geleidelijk de suiker, bloem en het vanille-extract toe.

Klop de eieren er een voor een door plus de dooier. Voeg de zure room toe plus de gesmolten witte chocolade en meng tot je een glad, licht en een beetje luchtig beslag hebt.

Giet de inhoud in een kom en roer de gehakte repen erdoor.

Bereidingswijze

Vet de randen van de springvorm in met gesmolten boter en zet hem op een bakplaat. Giet de vulling in de springvorm, bak de inhoud 15 minuten en zet daarna de temperatuur lager op 110°C/ gasstand 1/4 en laat de springvorm nog eens 25 minuten staan of tot de vulling een beetje wiebelt, wanneer je voorzichtig de springvorm op en neer beweegt. Draai nu de oven uit en open de deur als je een cheesecake wilt die romig is in het midden, of laat de dicht als je eendrogere cheesecake lekkerder vindt.
Hoe dan ook, laat de cheesecake 2 uur in de oven afkoelen. Er kunnen aan de bovenkant barsten ontstaan tijdens het afkoelen.
Dek de cheesecake losjes af met folie en zet hem minstens 8 uur of een hele nacht in de koelkast. Wanneer je hem opdient, moet je met een mes langs de randen gaan om vastplakkende stukjes los te maken. Maak de springvorm open en schuif de cheesecake op een bord en haal voorzichtig het vetvrij papier er onder vandaan, voordat je hem opdient.

Bron

ijs & desserts uit de oven

Serveertip

Je kunt hem versieren met flinters witte chocolade en rode en zwarte rozen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten