oven bietjes en wortelen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
ik vond dit recept heel perongeluk in de winkel ,ik zag namelijk een verpakking liggen van rode en gele bietjes en achter op de verpaking stond een recept dat mijn aandacht trok , dus mede genomen en gemaakt thuis en smaak ha lekker zoet zurig
Ingrediënten 4 personen
2 gele bieten2 rode bieten
1 sinaasappel
30 ml balsamicoazijn
1 bol knoflook
olie,peper en zout
3 tak. rozemarijn
3 tak. tijm
Benodigdheden
een pan en een ovenscotelVoorbereiding
De oven voorverwarmen op zo 210 graden
Bereidingswijze
schil de bietjes,Snij ze in vierenen de wortelen in plakjes van zo 4 cm.
Kook alle groenten zo 25-30 min. met wat zout.
Plet de tenen knoflook met het vlies er omheen en pers de sinaasappel uit.
Giet de groenten af na de kooktijd en meng de warme groenten bij het sap van de sinaasappel,balsamicoazijn,olie (zonnebloem of olijf), peper en zout en tenen knoflook.
Verdeel het geheel over een bakplaat of een ruime ovenschaal en verdeel de takjes rozemarijn en tijm er over.
zet alles zo 30 min in de voorverwarmde oven van 210 graden
Bron
label op de bietjes
Serveertip
dit gerecht is heel lekker met krokante speklapjes en gebakken krieltjes