Sinaasappeltaart met boterkoek en een gelei van papaja

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-11-2012
  • Sinaasappeltaart met boterkoek en een gelei van papaja

    Sinaasappeltaart met boterkoek en een gelei van papaja

    Sinaasappeltaart met boterkoek en een gelei van papaja

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gram suiker ( harderwener)
5 stuk(s) aardbeien
1 theelepel(s) bakpoeder (boterkoek)
180 gram bloem ( boterkoek)
300 gram bloem (harderwener)
2 stronk(en) bosbessen
180 gram boter ( boterkoek)
200 gram boter ( harderwener)
60 gram custard (boterkoek)
15 stuk(s) gelatine
1 stuk(s) papaya (gel)
200 mililiter sinaasappelsap
2 stuk(s) sinasappel (garnering)
0.5 liter slagroom (taart)
200 gram spijs (taart)
100 gram suiker ( suikerwater)
60 gram suiker (boterkoek
30 gram vanille suiker (taart)
200 mililiter water (suikerwater)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doe de ingrediënten voor de boterkoek in de veegmachine en laat dit draaien tot dat het goed gemengd is en druk deze in de gewenste vorm en bak het voor 15 minuten op 175 graden.
2. Voeg de ingrediënten voor het harderwener deeg in de mengkom en meng de ingrediënten goed met elkaar tot er een deeg ontstaat.
3. Bak het harderwener deeg in een cakevorm gaar en laat het afkoelen.
4. meng de spijs met een uitgeknepen sinaasappel en rol dit in een lange pil vorm.
5 Leg het spijs in het midden van de cakevorm.
5. Klop de slagroom en zet het koud weg, ondertussen de sinaasappelsap aan de kook brengen en de gelatine toevoegen aan de kokende massa en ook koud weg zetten.
6. Als de sinaasappelsap is afgekoeld mengen met de slagroom en in de cakevorm gieten, koud weg zetten.
7. Papaja schillen en zacht gaar koken met een goede scheut water.
8. Als de papaja zacht is met de staafmixer pureren.
9. Maak het bord op met een mooie plak taart en de boterkoek, de gelei van papaja mooi verdelen over het bord door kleine druppel te spuiten en je fruit er tussen te leggen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten