Lamsrack met Indiaanse risotto en specerijen
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
200 gram basmati rijst1 eetlepel(s) citroensap
1 theelepel(s) gemalen komijn
1 theelepel(s) geraspte gember
1 stuk(s) kaneelstokje
5 stuk(s) kardemon peulen
1 theelepel(s) kerriepoeder
500 mililiter kippenbouillon
2 tenen knoflook
6 stuk(s) kruidnagel
2 stuk(s) lamsracks
4 stuk(s) laurierblaadjes
2 eetlepel(s) olie(voor risotto)
2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
1 stuk(s) ui (in ringentjes)
8 stuk(s) zwarte peper korrels
Bereidingswijze
Lamsrack:
1. Marineer de (schone)lamsrack minstens een uur met gehakte knoflook, gember, olijfolie, komijn, kerrie en citroensap.
2. Braad de lamsracks rondom aan en plaats ze 25 minuten op 150C hete lucht in de oven.
Risotto:
3. Was de rijst in een zeef totdat het water helder kleurt. Laat de rijst goed uitlekken. Breng de bouillon tegen de kook aan.
4. Verhit intussen olie in een grote pan. Voeg de kardemonpeulen, kaneel, kruidnagels, peper korrels en laurierbladeren toe en bak dit alles één minuut. Draai het vuur laag en doe de rijst erbij. Roer gedurende één minuut voortdurend door. Giet de bouillon erop en voeg wat zout aan de rijst. Breng alles aan de kook.
5. Dek de pan af en laat vijftien minuten op laag vuur garen. Laat de rijst nog tien minuten van het vuur, afgedekt nagaren.
6. Verhit de rest van de olie op laag vuur en fruit de ui aan. Bak de ui goudbruin, laat de uienringen uitlekken op keukenpapier en gebruik ze om te garneren.
7. Snijd de lamsrack langs de koteletten af en serveer met de risotto en de uienringen.