Witte chocolademousse in biscuit

  • 30-60 min.
  • Witte chocolademousse in biscuit

    Witte chocolademousse in biscuit

    Witte chocolademousse in biscuit

Heerlijke biscuit met witte chocolademousse, om je vingers bij af te likken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram chocola: 50 wit + 50 bruin voor omhulsel
75 gram bloem
2 stuk(s) borrelglas drank voor cake en mousse
100 gram chocola wit
3 stuk(s) eieren
2 stuk(s) eiwitten
2 blaadjes gelatine
1 stuk(s) mespunt zout
200 mililiter slagroom
50 mililiter slagroom voor chocomix omhulsel
75 gram suiker
20 gram suiker(voor kloppen eiwitten)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Klop de eieren met de suiker twintig minuten luchtig. Spatel de bloem en het zout er doorheen.
2. Doe het beslag in een besmeerde vorm en bak het twintig minuten op 160 graden, hete lucht.
3. Haal het beslag uit de oven en laat hem afkoelen.
4. Haal hem los uit de vorm, snijd hem in drie lagen en vul het beslag met twee kleuren chocolademousse.
5. Besprenkel de laagjes met amaretto.

Chocolademousse:

1. Leg de gelatine in koud water in de week. Breng de helft van slagroom in een steelpan aan de kook, draai het vuur uit, voeg de gelatine(uitgeknepen) toe en smelt de chocola. Roer de amaretto door het chocolademengsel.
2. Giet het mengsel over in een ruime schaal en laat koud worden. Klop de andere helft van de slagroom half stijf.
3. Zodra het mengsel koud is en iets dikker begint te worden het eiwit met de suiker stijf kloppen(met machine) en samen met de geslagen room door de chocola spatelen.
4. Verdeel de mousse over laagjes cake.

Als de gehele cake is opgesteven, insmeren met twee kleuren gesmolten chocola en wat slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pimhaaksman avatar
pimhaaksman

Doorsturen

Home Recepten