1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gesauteerd reebiefstuk met truffelaardappel en Deventerkoek

Gesauteerd reebiefstuk met truffelaardappel en Deventerkoek

Door: pimhaaksman

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2012

Ingrediënten 4 personen


2 stuk(s) aardappel
100 mililiter aceto (saus)
1 stuk(s) appel
20 gram basterdsuiker (deventerkoek)
20 gram boter (hertenbiefstuk)
150 gram deventerkoek
1 liter kippenbouillon( aardappels)
1 theelepel(s) olie (reebiefstuk)
20 gram poedersuiker (deventerkoek)
4 stuk(s) reebiefstuk
4 stuk(s) truffelaardappel
100 gram vosbessen (saus)
100 mililiter water (deventerkoek)
1 theelepel(s) zout en peper
1 theelepel(s) zout en peper (reebiefstuk)


Gesauteerd reebiefstuk met truffelaardappel en Deventerkoek
Gesauteerd reebiefstuk met truffelaardappel en Deventerkoek

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Reerug:
1. Kruid de reerug. Verhit boter en olijfolie in de pan en bak het vlees om en om om te kleuren.
2. Laat het vlees vijf minuten rusten en laat verder garen op 75 graden in de oven.

Truffelaardappel:
3. Kook de aardappels in de kippenbouillon totdat ze gaar zijn. Laat ze afkoelen totdat ze stevig zijn. Steek ze vervolgens uit met een ronde stekerring. Hol de binnenkant uit met een pomengen boor.

Crème van aardappel en appel met witte chocola:
4. Maak de aardappel en appel schoon en schillen ze.
5. Zet de room op met melk, zout en peper en laat het garen tot een pap. Meng het daarna met de staafmixer tot een crème.
6. Voeg nu de witte chocolade toe.

Deventerkoek:
7. Snijd de Deventerkoek in dunne plakken en steek er rondjes met de steker uit tot de gewenste vorm.
8. Verdelen de koekjes over een slipmatje.
9. Zet ondertussen de basterdsuiker en poedersuiker op met water om de koek mee af te lakken.
10. Plaats de koekjes in de oven op negentig graden voor twintig minuten.

Saus:
11. Kook de bosbessen en wat suiker in de pan van de reerug. Zeef het en breng op smaak met aceto.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top