Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

  • Surinaams,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2012
  • Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

    Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

    Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

  • Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

    Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

    Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

  • Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

    Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

    Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

  • Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

    Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

    Ketjap geroosterde kip, Surinaams gerecht

Ketjap inlegkruiden voor het bereiden van Surinaamse gerechten.
Ketjap inlegkruiden is een mix van verschillende soorten verse ingredienten voor het roosteren vlees en vis in de oven of op de barbecue. Het gebruik van deze kruidenmix op sojasaus basis geeft gerechten de authentieke geur en smaak van de Surinaamse-Javaanse gerechten uit de Surinaamse keuken. De saus is eenvoudig te gebruiken en er zijn geen andere kruiden nodig bij het bereiden van dit Surinaams gerecht.
De kruidenmix komt uit het district Nickerie (West Suriname) en wordt door een klein Javaans familiebedrijf. Het recept voor de kruidenmix wordt steeds doorgegeven van moeder op dochter en is door de jaren heen steeds verder verfijnd.
Door de ruime hoeveelheid verse kruiden zijn er maar 10 eetlepels (100 ml) ketjap inlegkruiden nodig voor 1 kg vlees of vis. Kruidenmixen zijn sterk geconcentreerd.
Ingrediënten: Uien, knoflook, sojasaus en specerijen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigheden:
700 gram kip dijfilet (of kipmedaillons), 5 eetlepels SuCuisine ketjap inlegkruiden voor Surinaamse gerechten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vlees wassen met heet water en eventueel met citroen en goed uit laten lekken. Vervolgens het vlees met de Ketjap inlegkruiden ca. 30 minuten laten marineren.

Bereidingswijze

Rooster het vlees vervolgens op de barbecue. Bij het opdienen garneren met fijngesneden verse selderij. Indien gewenst kan de SuCuisine Ketjap Bakkruiden / Saus gebruikt worden als jus over het vlees
Dit Surinaams gerecht kan geserveerd worden met rijst en groenten.

Bron

sucuisine

Serveertip

Tips:
Gebruik bij voorkeur kip-dijfilet (kip karbonade of kipmedaillons). Dit is malser en smeuïger dan kipfilet.
Deze kruiden en bereidingswijze kunnen ook gebruikt worden voor vis en andere vleesgerechten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten