1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Curry
  5. Curry

Curry

  • Indiaas,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2012

Ingrediënten


1 kilo lamsvlees (Het vlees van de schouder is het beste, maar van een lamsbout is ook heel goed).
2 eetlepels ghee
3 _dikke_ uien
1 blik tomaten
1 bolletje knoflook
1 flink stuk gember
2 dl water
1 eetlepel zout
1.5 eetlepel gemalen koriander
1.5 eetlepel gemalen komijn
1.5 eetlepel chilipoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel kurkuma/turmarik/geelwortel/etc
4 a 5 groene pepers
4 a 5 flinke handen spinazie
1 bosje koriander
1 theelepel Garam Masala
1 klein pijpje kaneel
1 theelepel gemalen kardamon



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het lamsvlees in dikke stukken (4x4cm).
Snij de uien klein

Bereidingswijze

Doe de ghee in een stevige pan en verhit dit. Voeg de klein gesneden ui toe en laat het zachtjes
glazig en een beetje bruin worden. Zet het vuur uit en doe alles in een blender. Voeg het blik
tomaten en de schoongemaakte en klein gesneden knoflook (veel!) toe. Schil de gember en snij het
in kleine stukken. Doe dit ook in de blender samen met 1 dl water.
Laat dit een halve minuut op volle snelheid draaien tot je een gelijkmatige oranje puree overhoudt.

Zet het vuur onder de pan weer aan en giet de blender leeg in deze pan. Doe nu het vlees erbij.
Let op! Het vlees gaat er rauw in!

Voeg terwijl het opwarmt de zout, koriander, komijn, chilipoeder, paprikapoeder en kurkuma toe en
roer het geheel goed door. Laat dit een half uurtje sudderen.

Hak ondertussen wat groene pepers in stukken en laat deze in een blender met de rest van het water
fijnmalen tot er een groene vloeistof/puree ontstaat.

Hak de koriander klein (+/- een flinke hand). Was ook de spinazie en pureer de helft.

Kook ook de rijst samen met het pijpje kaneel en de kardamon zodat je een geurige rijst krijgt.
(even timen zodat het klaar is wanneer de curry klaar is!)

Na het half uurtje kun je de peperpuree (naar smaak), het schaaltje koriander en de spinazie
(vers en gepureerd) toevoegen. Ook een theelepel Garam Masala kan nog een extra dimensie toevoegen
aan dit gerecht. Roer het nogmaals goed door.

Serveertip

Een extra idee is om er verse (knoflook)nan bij te bakken/eten.

Bron

Tv



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CookM0o


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CookM0o
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top