Dit zal Sint beslist lusten! : Kwarktaart met een bodem van
- Internationaal, Banket
- 30-60 min.
heerlijke taart met kwark en een bodem van speculaas!!!
Ingrediënten
Benodigdheden
keukenmachine of deegroller; diepvries zakje; grote kom; kleine pan met dikke bodem;Hoge springvorm van 23 cm doorsnee
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden C. Vet de taartvorm in met boter
Bereidingswijze
Verkruimel de speculaas in de keuken machine of met een deegroller(doe de koekjes in een diepvries zakje) en doe de kruimels in een grote kom.
Smelt de klontjes boter in een kleine pan met dikke bodem op laag vuur.
Schenk de gesmolten boter over de kruimels en roer goed door elkaar.
Doe jet koek kruimel mengsel in de vorm en duw het aan met je handpalm tot je een stevige en gelijkmatige laag hebt.
Klop kwark en crème fraïche in een grote kom door elkaar
Klop suiker, vanillesuiker, kaneel en een snufje zout erdoor.
Voeg de eieren één voor één en 1 eetl. ahorn siroop al roerend toe.
Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 minuten.
Haal de taart uit de oven, laat 5 min. staan en maak de taart los van de rand met een mes. Laat de taart nog 5 min. afkoelen, stort op een schaal en laat volledig afkoelen.
Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast.
Bron
kookboek:melk yoghurt&room:Laurence&Gilles Laurendon