Dit zal Sint beslist lusten! : Kwarktaart met een bodem van

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Dit zal Sint beslist lusten! : Kwarktaart met een bodem van

    Dit zal Sint beslist lusten! : Kwarktaart met een bodem van

    Dit zal Sint beslist lusten! : Kwarktaart met een bodem van

heerlijke taart met kwark en een bodem van speculaas!!!

Deel dit recept

Ingrediënten

    200 gr. speculaas
    60 gr. boter in klontjes, plus wat extra om in te vetten
    600 gr. kwark
    200 ml. crème fraïche
    50 gr. fijne kristal suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    snufje kaneel
    3 eieren
    1 eetl. ahorn siroop
    (of., als je geen ahorn siroop hebt, dan kan het ook met vloeibare honing!)
    Snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of deegroller; diepvries zakje; grote kom; kleine pan met dikke bodem;
Hoge springvorm van 23 cm doorsnee

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden C. Vet de taartvorm in met boter

Bereidingswijze


    Verkruimel de speculaas in de keuken machine of met een deegroller(doe de koekjes in een diepvries zakje) en doe de kruimels in een grote kom.
    Smelt de klontjes boter in een kleine pan met dikke bodem op laag vuur.
    Schenk de gesmolten boter over de kruimels en roer goed door elkaar.
    Doe jet koek kruimel mengsel in de vorm en duw het aan met je handpalm tot je een stevige en gelijkmatige laag hebt.

    Klop kwark en crème fraïche in een grote kom door elkaar
    Klop suiker, vanillesuiker, kaneel en een snufje zout erdoor.
    Voeg de eieren één voor één en 1 eetl. ahorn siroop al roerend toe.
    Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 minuten.

    Haal de taart uit de oven, laat 5 min. staan en maak de taart los van de rand met een mes. Laat de taart nog 5 min. afkoelen, stort op een schaal en laat volledig afkoelen.
    Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast.

Bron

kookboek:melk yoghurt&room:Laurence&Gilles Laurendon

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten