Spinazie-brietaartjes

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 bladerdeegplakken
65 g pijnboompitten
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie, om in te bakken
300 g spinazie
400 g brie
50 g paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zeef
cupcaketray
kwastje

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien.
Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten
goudbruin.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook
circa 2 minuten.
Voeg de spinazie toe en laat in circa 4 minuten slinken. Zet het vuur
uit.
Roer de pijnboompitten door de spinazie en breng op smaak met
een beetje zout en peper. Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
Snijd de brie in schuine plakken.
Druk in ieder bakje van de cupcaketray een plakje bladerdeeg.
Strooi wat paneermeel in de bakjes, verdeel het spinaziemengsel
over de bakjes en verdeel daarover de plakjes brie. Vouw de
uitsteeksels van het bladerdeeg naar binnen.
Kluts het ei los in een kom. Besmeer het bladerdeeg met ei.
Schuif de spinazie-brietaartjes in de oven en bak in circa 40
minuten goudbruin en gaar.
Haal de spinazie-brietaartjes uit de cupcaketray.

Bron

24 kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten