1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Rose gebraden ribeye met witte kool en rode wijn

Rose gebraden ribeye met witte kool en rode wijn

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2012

Ingrediënten 4 personen


Voor 4 personen ribeye
1 kleine witte kool
1 eetlepel kerriepoeder
witte wijn
Kippenbouillon
slagroom
1 ui
rode wijn
olijfolie
50 gram boter
4 eetlepels suiker
1 kaneelstokje


Verder heb je nodig


Oven


Lekker met aardappelgratin.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 70 graden

Bereidingswijze

Braad de ribeye in een goed voorverwarmde pan aan, in een combinatie van olie en boter.
Als het vlees aan beide kanten aangebraden is , het vlees in een ovenschaal leggen en voor 20-30 min de oven in.
Langzaam laten garen

Snij de witte kool in slierten.
Bak de kool met een beetje olie in een warme wok.
Tijdens het bakken de kerriepoeder toevoegen en nog even meebakken.
Afblussen met een beetje witte wijn en extra smaak geven door wat kippenbouillon toe te voegen.
Om de kool lekker romig te maken, een flinke scheut room toevoegen. ( van het vuur af).
Daarna even aan de kook brengen en meteen van het vuur halen .
Dan op een laag vuurtje even laten stoven.

Snij de ui in halve ringen.
Verwarm een pan op half hoog vuur met een beetje olie.
Voeg de suiker toe en bak de uien met suiker onder constant roeren mooi bruin aan.
Voeg er een stokje kaneel aan toe en een flinke scheut rode wijn totdat de uien net onder staan.
Laat het inkoken totdat de wijn volledig is ingekookt en er een stroperige massa ontstaan is.

Serveertip

Serveer de ribeye met het koolmengsel en het ui-wijnmengsel

Bron

Lidl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top