Rosbief uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
Een rosbief van ca. 1 kg
Olie om in te wrijven
Gedroogde kruiden (bijvoorbeeld Provençaalse of Italiaanse)
Grof zeezout
Peper uit de molen

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Wrijf het vlees in met de olie, grof zeezout de gedroogde kruiden en peper.

2. Leg de rosbief op het rooster van de oven en schuif het op niveau 2 van onderen met de braadslede of de bakplaat eronder.

3. Steek de Bratometer in de kern van het vlees en stel de oven in op de gewenste stand en temperatuur en stel de kerntemperatuur in.

Stand: Boven- en onderwarmte
100 °C
Kerntemperatuur Rood 45-50°C
Medium 50-55°C
Doorbakken 60-70°C

Serveertip

Tip
Is de rest van de maaltijd nog niet klaar? Schakel de oventemperatuur terug tot net onder de bereikte kerntemperatuur. Zet de ovendeur open zodat de oventemperatuur snel daalt. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt, kan de ovendeur weer dicht en blijft het vlees lekker warm zonder dat het verder gaart.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Miele avatar
Miele

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten