Rosbief uit de oven
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Bereidingswijze
1. Wrijf het vlees in met de olie, grof zeezout de gedroogde kruiden en peper.
2. Leg de rosbief op het rooster van de oven en schuif het op niveau 2 van onderen met de braadslede of de bakplaat eronder.
3. Steek de Bratometer in de kern van het vlees en stel de oven in op de gewenste stand en temperatuur en stel de kerntemperatuur in.
Stand: Boven- en onderwarmte
100 °C
Kerntemperatuur Rood 45-50°C
Medium 50-55°C
Doorbakken 60-70°C
Serveertip
Tip
Is de rest van de maaltijd nog niet klaar? Schakel de oventemperatuur terug tot net onder de bereikte kerntemperatuur. Zet de ovendeur open zodat de oventemperatuur snel daalt. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt, kan de ovendeur weer dicht en blijft het vlees lekker warm zonder dat het verder gaart.