Chocolade cakejes uit de stoomoven
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-11-2012
Ingrediënten
75 gram pure chocolade100 gram boter
100 gram suiker
Merg van 1 vanillestokje
2 eieren
75 gram zelfrijzend bakmeel
Neutrale olie om in te vetten
Benodigdheden
Muffinvorm en huishoudfolieBereidingswijze
1. Breek de chocolade boven een 0,6 liter stoomovenpannetje in stukjes en dek het af met huishoudfolie.
Stand: Stomen/koken universeel
95 ºC 10 minuten
2. Roer ondertussen suiker en vanillemerg met de eieren en de boter los tot de suiker is opgelost.
3. Voeg het bakmeel en de gesmolten chocolade toe en spatel het goed door.
4. Vet de muffinvorm in met olie en bekleed deze met huishoudfolie.
5. Vul de vorm met het beslag en zet deze in de stoomoven.
Stand: Stomen/koken universeel
100 ºC 25 minuten
6. Laat de cakejes in de vorm afkoelen. U kunt ze eenvoudig uit de vorm halen door voorzichtig aan de folie te trekken.
Serveertip
Serveer de chocoladecakejes op een spiegeltje van frambozencoulis met een blaadje verse munt en wat verse frambozen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties