Sheperd`s pie met paprika en courgette, heerlijk!

  • Fusion, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2012
  • Sheperd`s pie met paprika en courgette, heerlijk!

    Sheperd`s pie met paprika en courgette, heerlijk!

    Sheperd`s pie met paprika en courgette, heerlijk!

Dit is de (mijn) alternatieve Sheperd`s pie, maar dan wel voor de mensen die van lekker houden en een beetje van de zon natuurlijk. Hij is beslist niet klassiek zoals de Engelse want als je weinig trek hebt is die veel te machtig. Ik heb wat lopen experimenteren met de courgette`s die op moesten en daar is deze ovenschotel uit ontstaan. Ik moet zeggen dat de smaak verrassend is. Deze is iets lichter dan de klassieke, maar heeft eigenlijk veel meer smaak. Voor de ovenschotel liefhebbers die van zonnige mediterrane smaken houden probeer het zelf eens. Deze is beslist niet vet, hij was heerlijk op deze donkere, kille, herfstdag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt
2 el olijfolie
1 kleine rode paprika (in blokjes gesneden)
1 grote ui (in snippers)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
450-500 gr courgette (2 stuks)
2 t zeezout
Zwarte peper uit de molen
Basilicum (verse, flink wat gesnipperd)
1 t tijm
1 ei (geklutst)
175-200 gr geraspte belegen kaas
2 el Parmezaanse kaas

Flink wat aardappelpuree
700 gr kruimige aardappels
Room of olijfolie
Zout, peper en ½ t nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, ovenschaal

Bereidingswijze

Doe olijfolie in een koekenpan, verwarm, fruit de ui, de rode paprika en knoflook kort totdat het glazig is. Voeg dan de rundergehakt en courgette toe en roerbak zo`n 4 minuten totdat het gehakt zijn rode kleur heeft verloren. Breng dit mengel verder op smaak met de tijm, zout en peper en doe als laatste de basilicum er bij. Maak de aardappelpuree. Kook de aardappelen, als ze gaar zijn stamp ze dan fijn, maak romig met koksroom of beter olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Bewaar. Neem een ovenschaal, bestrijk de bodem met een klein beetje olijfolie en breng er dan een laagje aardappelpuree op aan. Doe er een laagje mengsel uit de koekenpan in, dan flink wat belegen geraspte kaas, voorts een 2e laag mengsel (totdat het op is), nog wat belegen kaas en dek het af met de rest van de aardappelpuree. Bestrijk dit met het ei-mengsel en 2 el Parmezaanse kaas. Zet hem nu in een voorverwarmde oven van 200 graden C. en bak hem in 15 minuten af totdat hij mooi warm en goudbruin is. Snij er dan punten uit, leg die op een bord en… Eet smakelijk !

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 03-12-2012

hallo alex het was lekker dus zal het zeker vaker maken groetjes esther

alidada avatar
alidada 29-11-2012

Lijkt mij een lekker recept Alex, mooie foto ook! Neem het dus mee en bedankt voor het delen. Groetjes, Louise

estherbakermans avatar
estherbakermans 29-11-2012

hallo alex je hebt gelijk dat ik dit lekker zal vinden echt wel mijn smaken en niet vet ik weet nu ook meteen wat ik zaterdag ga maken je hoort het dan nog groetjes esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten