Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

  • Engels, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2012
  • Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

  • Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

  • Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

  • Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

  • Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

  • Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

  • Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

  • Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

    Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson

Ik kreeg een vriendin op bezoek en besloot om eens een Pavlova te maken.
Het recept wat ik zag van Nigella was voor 10 personen maar dat was voor ons drietjes een beetje teveel, dus ik heb het recept door 2 gedeeld.
Hij ging (bijna) want hij was oh zo lekker met dat zachte taaie van binnen!
De ingrediënten hieronder zijn dus voor 10 personen maar wil je het verminderen zoals ik deel het dan door twee.
Let er wel op dat dit een Engels recept is en de theelepels groter zijn dan de Nederlandse lepels. Helaas had ik de verkeerde slagroom (slanke room) die werd dus niet stijf genoeg om uit te strijken maar de smaak was er niet minder om.
Ik heb wel een cirkel getrokken van 23 cm gewoon om het op de foto te laten zien.
Uiteraard ben ik (dit keer) binnen die cirkel gebleven.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 4 tl koffie instant espresso poeder (geen instant koffie) – Ik had staafjes van Nescafé Espresso - maar het is ook in een potje verkrijgbaar.
  • 4 eiwitten
  • 2 tl maïzena (één Engelse tl = 5 ml)
  • 300 ml slagroom
  • Snufje zout
  • 1 tl (5 ml) witte wijnazijn
  • 1 tl cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier, (thee) zeefje, kleine kom. Spatula, metalen lepel, handmixer + kom OF keukenmachine.

Voorbereiding

  • Verhit de oven voor op 180°C
  • Leg over een bakplaat een vel bakpapier, neem een ronde vorm van ± 23 cm en trek (op de verkeerde kant) een cirkel rond de vorm.
  • Keer het bakpapier om en leg het op de bakplaat.

Bereidingswijze

  • Meng in een kleine kom de suiker met de instant espressopoeder en zet opzij.
  • Sla de eiwitten met het zout in een schone en vetvrije kom en sla het met de mixer tot zachte pieken.
  • (ik doe altijd wat azijn op keukenpapier en maak zo de kom vetvrij)
  • Terwijl je blijft mixen en voeg je iedere keer 1 el van het koffie/suikermengsel toe.
  • Als je een stevig en ecru -kleurig schuim hebt `vouw` je de maïzena en de azijn erdoor met een vetvrije metalen lepel.
  • Met de lepel doe je `klodders` schuim op het bakpapier en blijf binnen de cirkel.
  • Tip Neem een lepeltje en doe wat van het schuim onder de vier hoeken op de bakplaat zo kan het bakpapier niet verschuiven.
  • Maak het glad met een spatula, het moet vrij vlak zijn aan de bovenkant. (dat lukte mij dus niet zo goed)
  • Zet in de oven en breng onmiddellijk de temperatuur terug tot 150°C en bak voor 1 uur.
  • Zet de oven na 1 uur uit maar laat de pavlova in de oven staan (ik heb de deur op een kier gezet)
  • Als de bodem eenmaal koel is haal je hem uit de oven, keer om en trek voorzichtig het bakpapier eraf.
  • Sla de slagroom totdat nog net niet helemaal stijf is en spatel het zachtjes over het schuim.
  • Neem een theelepel duw je de cacaopoeder door een fijne zeef om de bovenkant te versieren in een soort cappuccino stijl.

Bron

Nigella Lawson

Serveertip

Heerlijk nagerecht

Laatste reacties

antonia63 avatar
antonia63 20-05-2013

Inmiddels drie keer gemaakt en ik kan niet anders zeggen dan mmmmmm. Heb m de afgelopen keer in het vierkant gemaakt dat gaat met snijden wat makkelijker. Heb het recept inmiddels aan drie mensen gegeven zo lekker vonden ze het. X

misspiggie avatar
misspiggie 05-12-2012

Louise, dit ziet er verrukkelijk uit, dat gaat er hier wel in. In deze tijd zeker de moeite waard. Laat het je nog horen, groet Jeannette

Loesplug1 avatar
Loesplug1 03-12-2012

Dit lijkt me een heerlijk nagerecht. Ik ga het zeker maken met kerst. Ik maak het met fruit, maar deze lijkt me ook erg lekker. Groetjes Loes.

pwiggers avatar
pwiggers 30-11-2012

Hoi Louise, Lekker hoor je Pavlova! Ik heb zelf op mijn pagina ook heerlijke Pavlova`s staan, maar deze met cappuccino trekt me wel heel erg aan. Ga ik binnenkort zeker maken als ik weer bezoek heb! Groetjes, Petra

adeline43 avatar
adeline43 30-11-2012

een heerlijk nagerecht lijkt mij dit, ik neem het graag mee. Bedankt, groetjes, Adeline

susan56 avatar
susan56 30-11-2012

Leuk recept Louise, ik bewaar hem. Als je azijn in een pavlova gebruikt wordt de binnenkant lekker zachttaai he? Ik ga deze ook een keer maken, heb al een heel goed recept (van m`n man) wat ik altijd gebruik,mar deze lijkt me ook lekker, bedankt, groetjes Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten