Pizza met artisjokharten en ham

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Ik kwam op dit idee doordat ik een keer zelf pizza wilde maken toen ik niet zo veel tijd had om te koken. Wel wilde ik iets origineels op tafel zetten. Het is wonderbaarlijk hoe je in zo`n korte tijd zoiets lekkers kunt maken! De hoeveelheden zijn nog niet helemaal precies, dus zul je het een beetje op de gok moeten doen. Veel maakt dat bij dit recept ook niet uit. Ik heb het zelf nog maar een keer gemaakt en voordat ik het recept echt goed uitgewerkt kan hebben zal ik het nog een keer moeten maken, maar omdat het zo`n succes is wil ik het toch alvast met jullie delen! Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2x Kant en klaar pizzadeeg inclusief tomatensaus (tomatensaus kan ook los gekocht worden.
1 blikje artisjokharten
1 pakje achterham
2 bollen mozerella
1 stukje parmezaanse kaas (of een andere pittige kaassoort
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, snijplank, mesje, rasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het pizzadeeg en rol de stukken pizzadeeg uit over twee bakplaten. Verdeel een paar eetlepels tomatensaus over ieder stuk deeg.
Snijdt de bollen mozzerella in plakken en verdeel deze over de pizza`s. Snijdt vervolgens de artisjokharten in de lengte in plakjes en verdeel ook deze over de pizza`s. Snijdt circa 5 à 6 plakjes ham in blokjes en verspreidt deze er overheen. Rasp ongeveer 200 gram parmezaanse kaas en verdeel dit over de twee pizza`s heen. Bak de pizza`s vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking van het deeg.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Renskeee avatar
Renskeee

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten