Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Hete kip
  6. Hete kip

Hete kip

Door: sjeprospect

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2012

Ingrediënten 6 personen


Kilo kipfilet in blokjes, 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook gesnipperd, 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels azijn, 8 eetlepels ketchup, 3 eetlepels bruine suiker, 2 blikjes tomatenpuree, 1 rode paprika (gesnipperd), 1 madame jeanette (gesnipperd), 2 dl kip bouillon, 1 zakje pittige kipkruiden, naar smaak nog sambal of piri piri


Verder heb je nodig


Wok


Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip in blokjes snijden, bouillon maken

Bereidingswijze

De kip met de knoflook en de ui bakken. Daarna alle ingredienten toevoegen en laten sudderen voor plus minus 15 minuten. Rijst intussen koken.

Serveertip

Kan met boontjes

Bron

Smulweb met eigen variatie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeprospect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top