1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Hete kip
  6. Hete kip

Hete kip

Door: sjeprospect

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2012

Ingrediënten 6 personen


Kilo kipfilet in blokjes, 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook gesnipperd, 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels azijn, 8 eetlepels ketchup, 3 eetlepels bruine suiker, 2 blikjes tomatenpuree, 1 rode paprika (gesnipperd), 1 madame jeanette (gesnipperd), 2 dl kip bouillon, 1 zakje pittige kipkruiden, naar smaak nog sambal of piri piri


Verder heb je nodig


Wok


Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip in blokjes snijden, bouillon maken

Bereidingswijze

De kip met de knoflook en de ui bakken. Daarna alle ingredienten toevoegen en laten sudderen voor plus minus 15 minuten. Rijst intussen koken.

Serveertip

Kan met boontjes

Bron

Smulweb met eigen variatie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeprospect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top