roti met kip

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 kippenbouillonblokje
olie
blikje tomatenpuree
300 gr. kouseband
rode peper
2 eetlepels kerrie massala
6 middelgrote aardappels
3 gepelde hargekookte eieren
halve liter water
1 pak rotivellen (jumbo, toko)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snipper ui en knoflook
aardappels schillen en in stukken snijden
eieren koken
kouseband in stukjes van ong. 4cm snijden
kip in stukjes snijden

Bereidingswijze

fruit de ui, peper en knoflook in olie
voeg kip toe en bak tot het enigszins gaar is
voeg massala en tomatenpuree toe en bak dit enkele minuten mee
voeg de aardappels en kouseband toe en schep het geheel goed om
voeg na een paar minuten water en bouillonblokje toe
doe de eieren erbij en laat alles goed doorkoken met deksel op de pan. Hoe langer dit gerecht pruttelt, hoe lekkerder het wordt
haal de laatste 10 minuten eventueel de deksel van de pan om de jus wat in te laten dikken

Bron

kookboek

Serveertip

serveer met komkommersalade of zuur
eet met je handen, da´s nog lekkerder!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pesanter avatar
pesanter

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten