Romige kip-kerrie

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rijst
2 rode uien, in partjes
250 gram doperwten (diepvries)
2 rode paprika`s, in reepjes
200 ml crème fraîche
2 eetlepels olijfolie
500 gram kip, in reepjes
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels bloem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min.
Bestrooi de kip met kerriepoeder en bloem, zorg dat de kip rondom bedekt is. Voeg de kip toe aan de uien en bak in 4 min. goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee.
Voeg de crème fraîche en 50 ml water toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur nog 5 min. garen.
Voeg de laatste 3 min. de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen en serveer met de kip-kerrie.

Bron

Lassie

Serveertip

Roer 1 tl sambal door de kip-kerrie voor een pittig accent en bestrooi met verse koriander.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten