Hoenderlewer met Byt

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g hoenderlewertjies
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
2 knoffelhuisies, gekneus
1 ui, gekap
5 ml borrie (geelwortel)
90 ml botter
12.5 ml kerriepoeier of garam masala
1 stuk ± 1cm gemmer, fyn gekap
410g (1 blik) tamaties, gekap
1 brandrissie, ontpit en fyngekap (rode peper)
200 g bevrore of vars jong ertjies
Vars koljanderblare (dhania) gesnipper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Soteer skoongemaakte hoenderlewers in botter in `n braaipan sodat dit nog pienk binne is, maar verseël aan die buitekant. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper en skep uit. Hou eenkant.

Braai ui tot sag in panvet oor lae hitte. Voeg knoffel, gemmer, borrie, kerriepoeier en rissie by.

Roer en laat 1-2 minute stadig prut. Voeg tamaties by en bring tot kookpunt. Laat ongeveer 10 minute lank prut.

Voeg ertjies net voor opdiening by en geur met sout en varsgemaalde swartpeper en `n bietjie suiker indien verkies.

Sodra sous begin prut, voeg hoenderlewers en bietjie koljanderblare by en laat prut tot deurwarm.

Sit voor en garneer met die res van die koljanderblare.

Bron

Zuid-Afrika

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten