1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Gemarineerde schouderkarbonade

Gemarineerde schouderkarbonade

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2012

Ingrediënten 4 personen


4 schouderkarbonade van de varken
2 e olie zonnebloemolie
2 e tomatenketchup


VOOR MARINADE:
2 e ketjap manis
1 teentje knoflook, fijn of knoflookpoeder
2 t bruine basterdsuiker
2 t citroensap
1-2 t sambal
1 e droge sherry
1/2 t zout


Gemarineerde schouderkarbonade

hier voor 2 personen

hier voor 2 personen
Gemarineerde schouderkarbonade

marinade

marinade

Makkelijk te maken en voor weinig geld toverkarbonaden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng ingrediënten voor marinade goed en meng de karbonade erdoor.
2. Laat ze voor tenminste 1 uur marineren op een koele plaats.
3. Laat nu de karbonade goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
4. Bak karbonade aan beide kanten tot gaar. (Wel uitkijken dat het niet aanbranden)
5. Neem ze uit de pan en roer de aanbaksels los met de marinade, de tomatenketchup en desgewenst een extra scheutje water.
6. Warm karbonade door in de saus.

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top