1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevuld witloof met spekjes

Gevuld witloof met spekjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2012

Ingrediënten


8 witloofstronkjes
200 g gerookt ontbijtspek
400 g gemengd gehakt
(varken en kalf)
50 g boter
1 pakje aardappelpuree
1 el bloem
500 ml melk
200 g geraspte kaas
nootmuskaat
zout en peper



witloof met spekjes
witloof met spekjes
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwijder de harde onderkant en de
buitenste bladeren van de witloof-
stronkjes. Stoom het witloof 15 min.
Snipper 4 sneetjes spek en meng met
het gehakt. zout, peper en nootmus-
kaat. Snijd het witloof in de lengte door
en vul met het gehaktmengsel. Verpak
elk stronkje witloof in een reep spek.
Bak 5 min in de pan in 20 g boter, zet
daarna 10 min in de voorverwarmde
oven op 180°C. Maak intussen
aardappelpuree klaar.
2. Bereid een kaassaus: smelt de
resterende boter in een pan, strooi er
de bloem bij, roer en voeg de melk toe.
Laat indikken terwijl je krachtig blijft
roeren. Voeg de geraspte kaas toe en
kruid met zout, peper en nootmuskaat.
3. Dien het gevulde witloof op,
genappeerd met de kaassaus, samen
met de aardappelpuree.

Bron

Simply you Carrefour



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top