Lasagne

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Dit recept is bedacht door een kennis. Hij is zo lekker dat ik hem met jullie wil delen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram lasagnebladen, 1 eetlepel olijfolie, 2 uien, 2 tenen knoflook, 500 gram rundergehakt,2 blikken gepelde tomaten (uit laten lekken!) of een paar gesneden ontvelde tomaten, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 theelepel basilicum (of italiaanse kruiden), 1 theelepel oregano (of italiaanse kruiden), 75 gram bloem, 75 gram boter, 1 laurierblad, 250 ml bouillon,500 ml melk, Peper/zout/nootmuskaat, 100 gram parmezaanse kaas, 400 gram jonge kaas in plakken, ca 200 gram verse bladspinazie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
Garde

Bereidingswijze

- Uien, knoflook en gehakt aanbakken.
- Oregano, basilicum (of Italiaanse kruiden), tomatenpuree en gepelde tomaten erbij doen. Dit alles ongeveer 10 minuten bakken.
- Spinazie (klein gesneden) toevoegen.

- In een andere pan de boter smelten.
- Vervolgens de bloem laten oplossen, maar goed roeren.
- Scheutje voor scheutje de melk en de bouillon erbij.
- Het laurierblad toevoegen.
- Op smaak brengen met peper en zout en nootmuskaat.

De saus aan het gehaktmengsel toevoegen en goed doorroeren

In een licht ingevette ovenschaal eerst een laag (dunne) saus, dan een laag ongekookte lasagnebladen, dan een laag kaas etc. Eindig met een laag saus.

Hierover kun je parmezaanse kaas strooien, maar dat kan ook te veel aanbakken in oven, dus je kan het beter er later bij serveren.

De lasagne ongeveer 45 minuten in het midden van de oven verwarmen op circa 220 ºC.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

thegreen avatar
thegreen

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten