Gebakken knoflookravioli

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2012
  • Gebakken knoflookravioli

    Gebakken knoflookravioli

    Gebakken knoflookravioli

TIP Buiten het knoflookseizoen kunt u basilicum, paardenbloem, waterkers of rucola gebruiken; dankzij hun (zeer verschillende) aroma kunnen deze rauw worden gebruikt. In plaats van spinazie kunt u eventueel ook kiezen voor zuring en brandnetelbladeren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VULLING:
150 gram bladspinazie
50 gram knoflook
1 sjalotje, gehakt
Mengsel van ½ eetlepel olijfolie en ½ eetlepel citroensap
150 gram ricotta of magere kwark
50 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt
1 ei
100 gram wortelen
1 theelepel A.Vogel Herbamare® Original
Versgemalen peper
1 portie tarwedeeg van speltmeel (circa 350 gram)
½ eetlepel boter
4 kleine takjes rozemarijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snijd de spinazie en de knoflook in brede repen. Bak het sjalotje in de citroenolie in een grote, brede bakpan. Voeg de spinazie en knoflook toe en blijf roeren totdat het geheel is geslonken.

2 Meng de ricotta met Parmezaanse kaas en ei. Voeg de grof geraspte wortelen toe. Meng het vervolgens met de spinazie en knoflook en breng het geheel op smaak.

3 Rol het pastadeeg met behulp van een pastamachine uit tot een dikte van circa 1 mm. Snijd het in 8 stukken van circa 15 x 20 cm. Verdeel de vulling in vieren en verdeel het over de 4 stukken deeg. Laat daarbij een rand van circa 2 cm vrij. Smeer vervolgens de randen in met water en leg de resterende stukken deeg bovenop. Druk de randen goed aan en snijd af. Prik de bovenkant licht in.

4 Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de ravioli op bakpapier op een bakplaat. Smelt de boter en wrijf de ravioli en rozemarijn ermee in. Leg vervolgens de rozemarijn op de ravioli en bak het geheel gedurende circa 15 minuten in de onderste helft van de oven.

Serveertip

Dit gerecht gaat goed samen met een gemengde salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten