Uien in port met zoete aardappelpuree

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2012
  • Uien in port met zoete aardappelpuree

    Uien in port met zoete aardappelpuree

    Uien in port met zoete aardappelpuree

TIP De alcohol wordt tijdens het koken bijna geheel opgenomen. In plaats van port kunt u ook kiezen voor rode druivensap. Dit maakt de saus iets zoeter, en de licht kruimige zoete aardappels zijn door hun suiker- en zetmeelgehalte (zoals de naam al zegt) ook iets zoeter. Serveer het als bijgerecht naast lamsniertjes.


Voedingswaarden per portie als hoofdgerecht: circa 11 gram eiwit, 18 gram vet, 36 gram koolhydraten, 1454 kj/347 kcal
Kenmerken: caloriearm, glutenvrij

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Uien:
500 gram middelgrote rode uien
150 ml rode port
¼ theelepel kaneelpoeder
1 sinaasappel zonder waslaag
½ eetlepel A.Vogel Herbamare® bouillonbasis
1 eetlepel olijfolie
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 klein takje rozemarijn
A.Vogel Herbamare® Original
Versgemalen peper

Puree van zoete aardappels:
800 gram zoete aardappels
30 gram boter
2 theelepels Herbamare® Original
1 theelepel A.Vogel Aroma
Versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Een dag van tevoren: schil de uien voorzichtig zodat ze nog vastzitten aan de wortel. Snijd ze in kwarten en leg ze in een diepvrieszak. Meng de port en de kaneel en giet het over de uien. Sluit de zak zo goed mogelijk af en laat de uien `s nachts in de koelkast marineren.

2 Op de dag van bereiding: laat de uien uitlekken en vang de port op. Snijd de sinaasappelschil in dunne reepjes. Knijp de sinaasappel uit en meng het sap met de port. Verwarm het mengsel licht en los er een halve eetlepel A.Vogel Herbamare® Bouillonbasis in op. Bak de uien in een brede bakpan in matig hete olie aan beide snijkanten gedurende 5 minuten. Bak vervolgens kort de sinaasappelschil, kruidnagels, het laurierblad en de rozemarijn. Voeg het vocht toe. Laat het geheel op een laag vuur 1 uur sudderen, deels afgedekt. Keer de uien af en toe om en zorg steeds dat ze op de snijkant liggen zodat ze niet uit elkaar vallen.

3 Verwijder de kruiden en de sinaasappelschil uit het mengsel. Laat het restant nog even bakken en breng het op smaak met peper en zout. Houd het warm en afgedekt.

4 Maak intussen de puree: schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en laat ze 15 minuten koken totdat ze zacht zijn. Stamp de aardappels, voeg kleine stukjes boter toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer de zoete aardappelpuree met de uien en saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten