Limburgs Zuurvlees

  • Nederlands, Streekgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2012

Dit recept komt van mijn oma en is doorgegeven naar mijn moeder en nu ook naar mij.....

Ik hoop dat je het lekker vindt

Smakelijk eten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Kg. Paardenpoulet in blokjes gesneden
3 Laurierbladen
5 Kruidnagels
2 Dikke Uien
4 dl. Azijn
6 dl. Water
1 a 2 eetl. Basterdsuiker (bruine)
2 volle eetl. appelstroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vergiet
Braadpan
Snijplank
Keukenpapier
Grote kom

Bereidingswijze

Haal het vlees, de uien en de laurierbladen uit de marinade, Maaarrr gooi deze niet weg!! Deze heb je nog nodig!

Dep het vlees met wat keukenpapier goed droog en bak deze in een grote braadpan goed aan. Haal het vervolgens uit de pan en snipper de uien en bak deze in het braadvocht in de braadpan lichtjes aan. Doe er vervolgens de kruidnagels en de laurierbladeren weer bij.
Doe de stroop er doorheen roeren en ook de basterdsuiker.
Meng dit geheel vervolgens met het vlees weer, en doe er vervolgens het vocht van de marinade bij, dusdanig dat het vlees helemaal onder staat.
Laat dit geheel nu sudderen totdat het vlees helemaal door en door gaar is. (het moet als het ware bijna helemaal uit elkaar vallen)
Dit duurt meestal een klein uur tot anderhalf uur.
Proef of het geheel op smaak is (dit is bij iedereen anders) en voeg naar eigen smaak evt. nog wat suiker of azijn toe..
De saus wel nog even een beetje aandikken met maizena (maar mag niet te dik zijn).

Serveer dit met bijv. bloemkool of spruitjes of met boontjes en aardappelen

Bron

Uit Grootmoeders receptenboek

Serveertip

Wat ook lekker is om als je nog wat zuurvlees over hebt deze te bewaren en op te warmen als je eens patat maakt. Doe het dan over de patat en smullen maar!!
Wil je de stroopsmaak niet zo laten overheersen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om peperkoek tijdens het stoven toe te voegen, is ook gelijk een bindmaker.....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten