Duivelse Cakejes met witte chocolade glazuur

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2012
  • Duivelse Cakejes met witte chocolade glazuur

    Duivelse Cakejes met witte chocolade glazuur

    Duivelse Cakejes met witte chocolade glazuur

Lekker luchtige chocolade cakjes met witte chocolade glazuur en gegarneerd met chocoladestukjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor de 12 cakejes:
155 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
155 gram bruine basterd suiker
155 gram boter
2 eieren (gesplitst)
70 gram pure chocolade
1 theelepel vanille aroma
0,9 deciliter melk

Voor het glazuur:
80 gram boter
1 eetlepel melk
70 gram witte chocolade
1 theelepel vanille aroma
90 gram poedersuiker

voor de chocolade splinters:
50 gram witte chocolade
50 gram pure chocolade
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 393,34 kcal
Koolhydraten 37,95 g
Eiwitten 4,54 g
Vetten 24,79 g
Benodigdheden
Muffinbakblik en handmixer

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 175 graden ( hete lucht oven)
Zet 12 muffin vormpjes in het muffin bakblik.
Smelt de alle chocolade au bain marie.

Bereidingswijze

Zeef het bakmeel met het bakpoeder en zet het opzij.
Klop in een middelgrote kom de basterdsuiker en de boter met een handmixer in 2-3 minuten licht en romig.
Klop de eidooiers door de botermassa en schep de gesmolten chocolade en vanille aroma erdoor.
Roer afwisselend het bakmeelmengsel en de melk door het beslag.
Klop de eiwitten in een schone kom tot een stevig schuim en spatel dit door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cakejes 20 minuten. Neem de bakblikken uit de oven en laat ze 5 minuten staan. Zet de cakejes op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Klop voor het glazuur de boter in een middelgrote kom romig.
Roer de melk erdoor, gevolgd door de gesmolten witte chocolade en vanille aroma.
Voeg de poedersuiker toe en klop tot het glazuur dik en romig is.

Schenk voor de chocolade splinters de beide chocolade soorten tegelijk op een stuk bakpapier. Let Op!! zorg dat de chocolade soorten elkaar nog niet raken. Spreid het nu dun uit en meng het slordig door elkaar met een satéprikker. Meng niet te veel want dat krijgt je chocolade een licht bruine kleur in plaats van het gemarmerde effect. Zet het bakpapier in de koelkast en laat hard worden. Breek daarna stukken er van af.

Bron

500 Cupcakes

Serveertip

Smeer het glazuur dik op de koude cakejes en zet hier 3 splinters op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten