Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater

  • Marokkaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2012
  • Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater

    Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater

    Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater

Een heerlijke, geurige cake met zoete dadels, knapperige amandelen en de verfijnde smaak van oranjebloesem.......

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

190 gram zachte roomboter (of margarine);
150 gram lichtbruine basterdsuiker;
3 eieren;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
5 ontpitte dadels;
1 middelgrote frisse appel (Jonagold of zo);
3 eetlepels grofgehakte amandelen;
190 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
de geraspte schil van 1 citroen;
het sap van 1 citroen of 1 sinaasappel.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3357,61 kcal
Koolhydraten 333,17 g
Eiwitten 55,21 g
Vetten 195,47 g

Voorbereiding

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden;

Mix de boter romig samen met de bastersuiker.
Mix er de eieren één voor één doorheen.

Voeg er dan het kaneelpoeder, het oranjebloesemwater,
de geraspte citroenschil en het citroen- of sinaasappelsap
aan toe.
Goed blijven mixen.

Mix er de bloem en het bakpoeder doorheen.

Snijd de ontpitte dadels in reepjes of in stukjes.
Schil de appel en verwijder het klokhuis; snijd in
dunne plakjes.

Doe de dadelreepjes, de appelplakjes en de grofgehakte
amandelen bij het beslag en roer alles met een houten
lepel er doorheen.

Bereidingswijze

Vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem.
Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met wat
achtergehouden gehakte amandelen.
Plaats de cake in de voorverwarmde oven.

Zet de temperatuur van de oven iets lager en laat
de cake rustig bakken (ongeveer 1 uur, afhankelijk van de oven die je hebt).
De cake is gaar wanneer je er een satéprikker insteekt
en die er droog uitkomt.

Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi evt.
met wat poedersuiker.......

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Laatste reacties

393amber1 avatar
393amber1 26-11-2012

Hallo Annemarieke, Bedankt voor je reactie en ik wens je veel plezier en succes bij het bakken van deze heerlijke cake. Wil je nog meer recepten met dadels/oranjebloesemwater etc. kijk dan op mijn Smulpagina of klik op de link naar mijn weblog onderaan dit recept (bij BRON). groetjes, AMBER

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 26-11-2012

Hallo Amber, deze cake lijkt me erg lekker. Ik doe al vaak rozenwater oranjebloesemwater door mijn baksels en ben ontzettend dol op dadels.... Deze cake zal dus beslist gaan smaken. HG, Annemarieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten