noedelsalade met radijs en garnalen

  • Thais, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el sesamzaad (bakje 100 g)
1 pakje eiernoedels (250 g)
2 bosjes radijs
1 komkommer
3 el sojasaus
3 tl sesamolie (flesje 250 ml)
3 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)
2 bakjes jumbogarnalen (a 100 g)
1 zakje bosui (3 stuks), in ringen
1 bakje koriander (15 g), alleen het blad..
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en spoel af onder de koude kraan. 2. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en schep er met een theelepel de zaadlijsten uit. Snijd in plakjes. 3. Klop in een ruime kom een dressing van de sojasaus, de olie en de azijn. Voeg de noedels, radijs, komkommer en garnalen toe. Verdeel de salade over 4 kommen of borden. Bestrooi met de bosui, koriander en het sesamzaad

Bron

allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten