Ontzettend lekkere pompoensoep met een Oosters tintje
- Fusion, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-11-2012
Ik zie steeds vaker pompoen voorbij komen in recepten en dat begrijp ik heel goed! Het is lekker, gezond en veelzijdig.
Deze soep heb ik gemaakt met als basis een recept uit de Allerhande van oktober 2012 maar uiteindelijk is het een soep geworden die helemaal is aangepast aan onze eigen smaak.
Het is nu al een succes en komt dan ook regelmatig op tafel!
Ingrediënten 4 personen
- 1 pompoen- 3 el zonnebloemolie
- 4 tenen knoflook (2 keer doormidden gesneden)
- 2 grote of 4 kleine sjalotjes (in stukken)
- 2 flinke tls. kerriepoeder
- 800 ml kippenbouillon (ik gebruik 2 tabletten, dan hoef je niet veel zout meer toe te voegen)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 1 à 2 el. gembersiroop (naar smaak kun je er meer of minder in doen)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 262,21 kcal |
Koolhydraten | 17,28 g |
Eiwitten | 4,38 g |
Vetten | 18,48 g |
Benodigdheden
SoeppanStaafmixer
Voorbereiding
Haal het kopje en kontje van de pompoen, leg hem plat neer en snijd met je mes de schil eraf terwijl je de vorm van de pompoen volgt. De schil is vrij hard dus je moet hem soms eraf breken en pas op je vingers!!
Haal met een lepel de zaden en draden uit de pompoen.
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2x2cm.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan en doe er de sjalotjes, knoflook en kerriepoeder bij. Laat dit zo`n 2 min. bakken maar niet aanbakken natuurlijk.
Zet het vuur op half en doe er de pompoen bij. Laat deze, al omscheppend, 3 à 4 minuten meebakken.
Voeg de bouillon toe, laat aan de kook komen, zet het vuur dan zacht en laat het geheel 15 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Doe hierna de crème fraîche erbij en meng deze door de soep met de staafmixer. Op deze manier mengt de crème fraîche mooi door de soep.
Doe als laatste de gembersiroop er doorheen (proef even tussendoor, het kan snel overheersend worden) en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
En klaar is je overheerlijke pompoensoep! Gemakkelijker kan bijna niet! Smakelijk!!
Serveertip
Je kunt deze hoeveelheid ook voor 2 personen als maaltijdsoep gebruiken (zoals wij dus doen). Serveer er dan vers afgebakken meergranenstokbrood met kruidenboter (of een andere smaak boter) bij.
Laatste reacties
Dankjulliewel voor de complimenten Conny en Petra! Ik denk dat wij er a.s. zondag weer van gaan genieten. Het is er in ieder geval weer de tijd voor. :-)
Nou dat ontzettend lekker is zeker niet gelogen! Was heerlijk!
Ik heb de soep van het weekend klaargemaakt, in een woord héérlijk!!
Wat fijn om te horen Wilma! Wij eten deze soep ook regelmatig en het blijft één van onze favorieten. :-)
Ik heb deze soep nu 2x kort achter elkaar gemaakt want hij smaakt zoooo ontzettend lekker. Woorden als goddelijk gingen door de kamer. Echt super lekker recept.
Hoi Berend. Wat fijn dat hij bij jullie ook is goedgekeurd! Dankjewel voor je reactie. Groetjes, Ellen.
Hoi Ellen. Ik heb de soep gisteren gemaakt en hij smaakte fantastisch maak hem snel nog wel een keer.Nogmaals bedankt voor het recept Grt Berend
Dag Berend, ik heb al meer pompoensoep gemaakt, vaak met basilicum, erg lekker. Ik kook de schil altijd mee, na goed wassen en de gele stukken eraf te hebben gehaald, geeft extra volle smaak. Ik koop de groene biologische pompoen, die is veel zoeter en smaakvoller dan de oranje. Maar ik ga je recept eens maken. Groet.
dan heb ik de goede gekocht, dank je je hoort nog wel hoe hij gesmaakt heeft grtz Berend
Hoi Berend. Ik pak altijd één pompoen. Die liggen op de groente-afdeling van de Appie, Lidl, etc., zo`n ronde. Ik durf eerlijk gezegd niet te zeggen hoeveel pompoen dat is, maar als je er zo eentje gebruikt, kloppen de verhoudingen.