1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep uit Algerije

Kippensoep uit Algerije

  • Afrikaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2012

Ingrediënten 4 personen


4 el olie
25 gr boter
350 gr kipfilet
1 grote ui in 4 stukken
zout en peper
2 tl korianderpoeder
1/2 tl kaneel
snufje cayennepeper
300 gr tomaten, ontveld en zaad verwijderd
1 citroen, geraspt-1helft sap-1helft plakjes
1 grote wortel, geschild en in dunne plakjes
200 gr gekookte kikkererwten
handje verse koriander, gehakt
8 blaadjes verse munt
8 pitabroodjes



Heerlijke aromatische kippensoep uit Algerije, de zogeheten `Chorba`

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie en boter in een zware pan doen en ui, kip, zout, korianderpoeder, kaneel en cayennepeper toevoegen.
Dek de pan af en bak in ong. 10 min. lichtbruin op matig vuur.
Voeg tomaten toe en bak paar minuutjes mee.
Voeg dan 1 liter water toe en laat dit koken.
Draai dan het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.
Schep dan de stukken kip er uit, zeef de bouillon, doe de gezeefde bouillon terug in de pan om het terug aan de kook te brengen.
Voeg wortel en kikkererwten toe.
Laat 10 minuten sudderen.
Pluk intussen het vlees in kleine stukjes.
Na deze 10 minuten de kip terug in de pan brengen en breng de soep op smaak met de citroenrasp en sap, de gehakte koriander, zout en peper.
Garneer elke portie met een plakje citroen en stukjes gescheurde verse munt.

Bak de broodjes af in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1351448443


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1351448443
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top